post

Seniori na terenu posle pet godina!

Kao i prethodnog vikenda i ove nedelje su nastupile dve takmičarske selekcije Ragbi kluba Kruševac.

U 2. kolu Kupa Srbije kadeti su, na igralištu u Mudrakovcu, dočekali Rad iz Beograda i pretrpeli poraz od 0:51 (0:24). Odigrali su kadeti bolje nego pre 15 dana u Starčevu ali to nije bilo dovoljno ni da se postignu prvi poeni u polusezoni a kamoli da se iznenadi odlična ekipa Rada. Kobnim su se pokazale završnice poluvremena i utakmice jer su u tom periodu naši igrači primili ukupno 4 eseja.

Skram i aut nisu funkcionisali kako treba a napravljeno je i previše kazni. Ipak, primetni su bili neki ohrabrujući znaci u igri, posebno sredinom prvog poluvremena.

Posle punih 5 godina na teren su se vratili i seniori Kruševca. Poslednji put su nastupili juna 2016. godine na turniru Prvenstva Srbije u Ragbiju 7. Ovoga puta su Igrali Ragbi 10 u takmičenju B grupe Prvenstva Srbije.

Kombinovana ekipa, u kojoj su bili igrači od 18 do 41 godine, u prvoj utakmici na turniru održanom na Adi ciganliji savladala je Panoniju iz Rume sa 7:5. Nakon toga su usledila tri poraza, od Rada (0:10), Torpeda iz Petrovca na Mlavi (5:14) i Dorćola (0:25). Loš dan upotpunila je teška povreda iskusnog Bojana Markovića kojem želimo brz oporavak.