post

Prva pobeda kadeta, seniori podbacili

Kadeti našeg kluba ubeležili su prvu pobedu u prolećnoj polusezoni.  U utakmici 4. kola Kupa Srbije nadigrali su na Adi ciganliji BRK Crvenz zvezdu sa 35:24 (28:0).

U prvom poluvremenu prikazali su najbolju igru u polusezoni. Sve vreme su imali terensku inicijativu, posed lopte i teritoriju i uspeli da postignu četiri efektna eseja (Markonić, Lazić, Anđelković, Đorđević) koje je kapiten Aleksa Jovanović pretvorio.

U drugom poluvremenu došlo je do neobjašnjivog pada koncentracije. Napravljen je veliki broj kazni, crveno – beli su se razigrali i počeli da smanjuju prednost. U junakinju utakmice je izrasla fulbek Izabela Mladenović koja je sjajnom igrom u odbrani ispravljala greške svojih suigrača. Nakon jednog dobrog auta i nekoliko faza Lazar Anđelković je postigao peti esej  i tako zapečatio prvu pobedu “vukova” u kadetskoj konkurenciji ovog proleća.

U poslednjem, 5. kolu, sledeće nedelje kadeti dočekuju GRK Vršac.

Seniori nisu bili uspešni kao kadeti jer su na 4. turniru B grupe, održanom u Petrovcu na Mlavi, jednu utakmicu odigrali nerešeno a dve izgubili. U prvom meču sa domaćinima su igrali 19:19 da bi potom pognute glave napustili teren protiv druge ekipe Rada (5:12) i Dorćola (15:24).

Bez obzira na lošiji nastup u Petrovcu seniori su u generalnom plasmanu B grupe Prvenstva Srbije trenutno drugi, iza Torpeda iz Petrovca na Mlavi. Na jesen ih očekuju još tri turnira.

FOTO: Andrej Kranjc